Πόντου 37, Νέα Μεσημβρία Τ.Κ. 57011, Θεσσαλονίκη

Οι διασυνδέσεις ERP – POS έχουν ξεκινήσει! Ενημερωθείτε για τις εξελίξεις και τα βήματα της διαδικασίας.

pos connect erp

Η Τεχνολογία Pegasus είναι για ακόμη μία φορά εγκαίρως εναρμονισμένη με τη νέα νομοθεσία.

Προετοιμαστείτε εσείς και το πελατολόγιο σας σύμφωνα με τη νομοθεσία 1155/2023. Οι σχετικές υλοποιήσεις είναι πλέον Online και οι διασυνδέσεις έχουν ξεκινήσει! Προλάβετε τις προθεσμίες και γλιτώστε από χρονοβόρες διαδικασίες. Αποφύγετε τυχόν οικονομικά πρόστιμα και δώστε την πιο άμεση, αξιόπιστη και ευέλικτη λύση στο πελατολόγιο σας. Το τμήμα Υποστήριξης της ΤΕΣΑΕ και η InfoGate Technologies βρίσκονται πάντα στη διάθεση σας για να σας υποστηρίξουν στη διαδικασία αυτή. 

Διασύνδεση ERP & POS με Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης 

Παράταση δόθηκε στην προθεσμία διασύνδεσης ERP & POS με βάση το νόμο 1155/2023 έως και 30/09/2024. Η σχετική διάταξη ισχύει για όλους τους κλάδους. Οι αλλαγές αφορούν το σύνολο των επιχειρήσεων που σχετίζονται με τη λιανική πώληση (εξαιρούνται e-shops όπου η πληρωμή γίνεται χωρίς φυσική παρουσία κάρτας (e-POS) & επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται στη σήμανση των παραστατικών ή στη χρήση ΦΗΜ ή ΥΠΑΕΣ). Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις καταληκτικές ημερομηνίες και αποφάσεις εδώ.

Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα τεχνικά & διαδικαστικά προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν με τις αναβαθμίσεις των ταμειακών μηχανών η ομάδα της ΤΕΣΑΕ έχει προβλέψει για όλα τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν τόσο από το Δίκτυο Συνεργατών μας όσο και από τους τελικούς μας πελάτες.

Τι ισχύει με τους ΕΑΦΔΣΣ – ΦΗΜΑΣ

Νέα Παράταση απόσυρσης από τη χρήση και οριστική παύση ΕΑΦΔΣΣ/ΦΗΜ για το σύνολο των οντοτήτων. Σύμφωνα με το Νόμο 1073/2023 οι οντότητες που εκδίδουν τα λογιστικά τους στοιχεία με τη χρήση ΕΑΦΔΣΣ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία ΠΟΛ.1220/2012 (Β’ 3517) απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών ή είναι κάτοχοι αυτών, παύουν τη χρήση αυτών έως και την 31.07.2024 και έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης οριστικής παύσης τους. 

Σημαντική Σημείωση: Για τους πελάτες που θα επιλέξουν ΦΗΜΑΣ η καταληκτική Ημερομηνία διασύνδεσης των POS είναι 30/07/2024. Για τους πελάτες που θα επιλέξουν Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης η καταληκτική Ημερομηνία διασύνδεσης έπειτα από παράταση είναι 30/09/2024.

Η ΤΕΣΑΕ, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις κατασκευάστριες εταιρείες των POS και με όλους τους αρμόδιους φορείς. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διασύνδεση με το σύνολο των νέων ΦΗΜΑΣ για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τι προτείνουμε;

Διαθέτετε Εφαρμογή & Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΤΕΣΑΕ; Ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση! Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε ακόμη Εφαρμογή Τεχνολογίας Pegasus για τη Μηχανογράφηση της επιχείρησης σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας.

Έτσι, θα προχωρήσουμε σε δημιουργία ΠΠΥ (Παραγγελία Παραγωγής Υποστήριξης) μέσα από το Extranet της ΤΕΣΑΕ αναγράφοντας το μοντέλο του POS που διαθέτετε. Έπειτα, θα λάβουμε αναλυτικές οδηγίες από το Τμήμα Υποστήριξης σχετικά με τη διασύνδεση Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης – POS. Τέλος, υπάρχει η δυνατότητα ραντεβού επίδειξης της διαδικασίας από τους τεχνικούς της ΤΕΣΑΕ για την ολοκλήρωση της διασύνδεση του POS για την επιχείρηση σας.

Με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμαστείτε συντομότερα και καλύτερα για τις διασυνδέσεις των POS των πελατών σας.

Σε περίπτωση που το POS δεν ανήκει στα μοντέλα για τα οποία διατίθενται ήδη σχετικές υλοποιήσεις, θα ενημερωθείτε εντός ΠΠΥ με το που εκδοθεί η σχετική αναβάθμιση. Δείτε την αντίστοιχη μελέτη αλλά και τα μοντέλα που έχει πραγματοποιηθεί υλοποίηση εδώ.

Γνωρίστε την ιδανική λύση, πλήρως εναρμονισμένη με τη νομοθεσία 1155/2023

Επιλέξτε Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης από την ΤΕΣΑΕ! Η έκδοση Λιανικών Αποδείξεων & Τιμολογίων και η διαχείριση της μηχανογράφησης γίνονται πλέον απλά και γρήγορα. Χρησιμοποιώντας Πάροχο από την ΤΕΣΑΕ επωφελείστε διπλά! Πρώτον, αποκτάτε την οικονομικότερη επιλογή της αγοράς και δεύτερον εκμεταλλεύεστε τα παρακάτω πλεονεκτήματα:

  • Απαλλάσσεστε από την ανάγκη αναβάθμισης της Ταμειακής Μηχανής και αντικατάστασης των ΦΗΜ με νέους ΦΗΜΑΣ.
  • Εξασφαλίζετε τη διασύνδεση των Εφαρμογών Pegasus με τα POS.
  • Προετοιμάζεστε για το ερχόμενο διάστημα. Η διαβίβαση των παραστατικών χονδρικής και διακίνησης προβλέπεται να γίνεται υποχρεωτικά μέσω Παρόχου Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης. 
  • Πραγματοποιείτε συναλλαγές με το Δημόσιο! Η ΤΕΣΑΕ σε συνεργασία με την εταιρεία ΙΛΥΔΑ προχωρήσε σε διασύνδεση των Εφαρμογών Pegasus με Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης για συναλλαγές με το Δημόσιο.
  • Κάνετε την καλύτερη επιλογή! Εκμεταλλευθείτε τη νέα ΠΡΟΣΦΟΡΑ από την ΤΕΣΑΕ και εκτοξεύστε τα περιθώρια κέρδους σας!

Δείτε εδώ τα πολλαπλά κίνητρα για τους τελικούς πελάτες που δίνονται από το κράτος και προβλέπονται βάσει νόμου!

Picture of Αλμπανίδης Δημ. Κωνσταντίνος

Αλμπανίδης Δημ. Κωνσταντίνος

Η εμπειρία μου στη μηχανογράφηση επιχειρήσεων είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πλούσια. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής, είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με διάφορες επιχειρήσεις και να παρέχω την απαραίτητη υποστήριξη στον τομέα της μηχανογράφησης. Προτείνω και εφαρμόζω συστήματα μηχανογράφησης τα οποία έχουν δοκιμαστεί, δίνουν μακροχρόνια λύση, είναι σύγχρονα και σύνομα με την τρέχουσα νομοθεσία. Επιπλέον δίνω μεγάλη βαρύτητα στην σχέση μεταξύ της αξίας ή ωφέλειας που προσφέρει ένα πρόγραμμα και του κόστους που πρέπει να πληρώσει κανείς γι'αυτό. Ακολουθήστε με ώστε να διαπιστώσετε και εσείς ή να συγκρίνετε, την καλύτερη λύση για την επιχείρηση σας μέσα απο την επίδειξη και καθημερινή χρήση των προγραμμάτων αυτών.

Εγγραφείτε δωρεάν στις ενημερώσεις

Subscription Form

*Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή και σε κάθε περίπτωση μπορείτε να διαγραφείτε απο την λίστα μας.